Sidor

fredag 23 april 2010

T-benstek med gräddfil och wasabidressing.

Tid: 2 tim
Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 skivor T-bensstek (2 cm)
Salt & peppar
4,0 styck Bakpotatis
Marinad:
3,0 msk Soja (japansk)
2,0 msk Olivolja
2,0 msk Koriander (färskhackad)
2,5 cm Färsk ingefära
1,0 msk Farinsocker
1,0 msk Sherry (torr)
Dressing:
3,5 dl Gräddfil
2,0 tsk Wasabipasta
3,0 styckSalladslök
Tillagning
Baka potatis: Sätt ugnen till 225 grader. Picka små hål i potatisen med en gaffel.Baka i ugnen ca 1-2 tim eller mer.Baka gärna "för länge" (se kommentar).Känn med sticka när den är klar.
Marinera: Riv ingefära. Hacka koriander.Blanda marinadingredienser i en stor skål. Vänd ner köttet och se till att marinaden täcker köttet. Täck över med folie och låt stå 1 tim i rumstemperatur.
Dressing: Finhacka salladslök. Blanda ingredienserna. Ställ i kylskåp.
Grilla: Hetta upp en grillpanna på högsta värme (eller lägg på utegrill). Grilla T-benssteken i 1,5 min på var sida.Låt gärna köttet vila ett par minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar