Sidor

söndag 18 april 2010

Vigo. (Spanien)

Vigo (Spanskt uttal:[Biɣo]) Är den största staden i Galicien, Spanien, Som ligger i provinsen Pontevedra.
Den har en befolkning på 295.703, med ett utökat stadsbefolkning av 468.654, vilket gör den till 14. Största storstadsområde i Spanien. Vigo är den största staden i Spanien som inte är en provinshuvudstad. Stadsområdet Vigo är byggd över både en FORNBORG (Castro) Och en Roman uppgörelse. Det är allmänt accepterat att namnet Vigo härrör från Latin ord Vicus. Under Medeltiden den lilla byn Vigo var en del av territoriet i närliggande städerna, särskilt Tui, Och lidit flera Viking attacker. Var dock antalet invånare så liten som historiskt sett var Vigo inte vara en riktig by fram till omkring den 15: e talet, då de tidigaste mätningarna startade.
Under 16 och 17-talen, attackerades staden flera gånger. I 1585 och 1589 Francis Drake plundrade staden och tillfälligt ockuperade det, vilket många byggnader brändes. Flera decennier senare en Turkiska flottan försökte att anfalla staden. Som ett resultat väggarna i staden byggdes 1656 under regeringstiden av Filip IV av Spanien. De är fortfarande delvis bevarade.
Under denna tid, och trots attackerna, utvecklade staden Vigo tidigaste handel, och fick flera privilegier kungar Spanien. I 1702 den Slaget vid Vigo Bay inträffade, och i 1719, eftersom en Spanska flotta som avvek från Vigo försök att invadera Skottland till stöd för Jakobiterna, Staden var ockuperat i tio dagar av en brittisk styrka.
I 1808 den Franska armén fogat Spanien till Napoléon Empire även Vigo förblev obesegrad fram till januari, 1809. Vigo var också den första staden i Galicien att befrias från Franska regel i det som nu firas som Reconquista (Återerövringen från franska i samband med Peninsular War) Den 28 mars varje år.
Staden växte mycket snabbt i 19 och 20-talen. Detta resulterade i ständiga stadsplanering förändringar, vilket gör Vigo mindre strukturerade än andra galiciska städer. Följande tyska ubåtar rapporteras ha sjunkit någonstans nära hamnen i Vigo: den U-523, Sjönk 25 Augusti 1943 (17 döda och 37 överlevande) och U-506 som sjönk på 15:50 timmar den 12 juli 1943 (48 döda och sex överlevande).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar