Sidor

söndag 16 maj 2010

Gresham. (USA)

Gresham är en stad i Multnomah County, Oregon, USA omedelbart öster om Portland. Det var uppkallad efter den Amerikanska inbördeskriget allmänhet, och GENERALPOSTDIREKTÖR, Walter Quinton Gresham.

Befolkningen var 90.205 i Folkräkningen 2000, 2008, uppskattade befolkning Research Center stadens befolkning på 101.221.

Detta gör Gresham den fjärde största staden i Oregon. Staden Gresham kunde inte etablera sig som en stad om den inte får en post och postnummer. En lokal storeowner erbjuds att använda sin butik som ett postkontor och erbjöd sig att namnge staden efter GENERALPOSTDIREKTÖR Walter Quinton Gresham Om ett postkontor beviljades. Fram till dess hade staden helt enkelt varit känd som Camping eftersom denna skog tomt var där pionjärer ofta stannade för att övernatta och komponera sig innan han flyttade till Portland. Även ett postkontor inrättades i maj 1884, var Gresham inte tagits med som en stad fram till 1905.
Lewis Shattuck, son till en pionjär familj, var det första borgmästare. Enligt den United States Census Bureau staden har en total areal på 22,2 kvadrat miles (57,6 km ²), varav 22,1 square miles (57,4 km ²) är land och 0,1 square miles (0,2 km ²) av det är vatten. Den totala ytan är 0,40% vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar