Sidor

tisdag 18 maj 2010

Kalkonpytt.

Ingredienser
Antal portioner 4
800,0 gram Kalkonfilé
0,8 kilo Potatis (kokt)
2,0 msk Matfett till stekning
Salt & vitpeppar
Persilja till garnering

Tillbehör:
200,0 gram Grönsallad

Tillagning
Börja med att koka potatis om detta inte skett. Koka den inte helt färdig, dvs den skall vara ganska fast. Beräkna 20 minuter i extra tillagningstid.
Skär kalkonköttet i skivor. Finhacka persilja. Ansa, förbered sallad.
Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lättstek köttet ett par minuter. Vänd köttet ett par gånger. Lägg åt sidan.
Klyfta potatisen. Höj värmen något och stek potatisen knaprigt brun.
Lägg tillbaka kalkonen och blanda. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar