Sidor

fredag 28 maj 2010

Matig sommarsallad.

Ingredienser till 4 portioner
125 gram Salami,
70 gram Rucolasallat,
70 gram Mangold (röd),
0,5 styck Purjolök,
0,5 styck Gurka,
2 styck Tomater,
200 gram Cheddarost,
2 styck Avokado,
0,5 styck Citron,
4 styck Ägg,
1 kruka Persilja,
Vinägrett:
1 msk Vitvinsvinäger,
2 msk Honungsdijon,
3 msk Olivolja,
Tillbehör:
6 skivor Matbröd
Tillagning
Hårdkoka ägg, cirka 8 minuter. Skala och klyfta ägg.Tärna cheddar. Skiva gurka. Strimla salami. Strimla purjolök. Klyfta tomat. Skala, kärna ur och tärna avokado. Pressa citron över avokadon så att den inte blir brun.Blanda all ingredienser till salladen utom persilja. Garnera med persilja.Rör ihop vinäger, honungsdijon, salt och peppar. Tillsätt olivolja och rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar