Sidor

torsdag 6 maj 2010

Morotskaka.

Ingredienser
Stora bitar 12
4,0 styck Ägg
4,0 dl Strösocker
4,0 dl Vetemjöl
2,0 tsk Bikarbonat
2,0 tsk Kanel
2,0 tsk Vaniljsocker
2,0 tsk Bakpulver
1,0 dl Matolja
6,0 dl Morot (finriven)
Glasyr:
600,0 gram Philadelphiaost
1,0 dl Florsocker
1,0 styck Citron
Garneringsalternativ:
0,5 dl Pumpakärnor
0,5 dl Kokosflingor
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.
Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.
Garnera med pumpafrön och kokosflingor.

Tid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar