Sidor

lördag 29 maj 2010

Parmakyckling med hallonsalsa.

Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 styck Kycklingfilé
Oregano (torkad)
Salt & peppar
Olivolja till stekning
4,0 skivor Parmaskinka (rökt)
2,0 dl Vispgrädde
2,0 msk Balsamvinäger
1,0 msk Kycklingfond (konc)
2,0 klyftor Vitlök
Salsa:
4,0 dl Hallon (färska)
2,0 msk Rödlök (hackad)
2,0 msk Balsamvinäger
1,0 dl Hasselnötter
1,0 krm Salt
800,0 gram Potatis (färsk)

Tillagning
Förbered: Sätt ugnen på 225°C.Skala vitlök. Skala och hacka rödlök.Rosta (stek i torr panna) hasselnötter, samt grovhacka dem. Rengör potatis.
Kyckling: Krydda filéerna med salt, peppar och oregano. Hetta upp matfett i panna och bryn filéerna hastigt runt om till fin färg.
Linda parmaskinka runt filéerna. Lägg över i ugnssäker form med hög kant.
Rör ihop grädde, balsamvinäger, fond och tillsätt pressad vitlök. Häll det i formen.Sätt in i ugnen i 15 minuter.
Potatis: Koka (färsk-)potatis.
Salsa: Blanda alla ingredienser försiktigt.
Tid: 45 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar