Sidor

torsdag 27 maj 2010

Parmalindad fläskfilé.

Ingredienser
Antal portioner 4
600,0 gram Fläskfilé
120,0 gram Parmaskinka (rökt)
0,5 dl Olivolja
500,0 gram Grön sparris (färsk)
Salt & peppar
Tillbehör:
3,0 dl Ris (luftigt, långkornigt)
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Putsa sparris, skär bort torra ändstumpar.
Gnid in fläskfilén med matolja. Salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén.
Häll lite olja i en ugnssäker form. Lägg i fläskfilén. Stick in stektermometer. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut formen efter 15 minuter och lägg på sparrisen. Ringla över lite olivolja. Sätt in igen tills filén fått innertemperatur 65°C. Ta ut och lägg upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar