Sidor

söndag 2 maj 2010

Vargkriget.

Sändningstider: Vargkriget
SVT2 Söndag 2 maj 2010 kl 20.00
SVT1 Måndag 3 maj 2010 kl 00.45
SVT2 Torsdag 6 maj 2010 kl 16.20
SVT2 Lördag 8 maj 2010 kl 14.35



Natt efter natt rullar de fyrhjulsdrivna bilarna runt i vargreviren. Favoritvapnet är en avsågad älgstudsare, lätt åtkomlig vid förarsätet. De har hatet till vargen gemensamt, men också frustrationen över rikspolitikernas brist på förståelse för den förändring som vargens utbredning har medfört. Nu är de beredda att riskera långa fängelsestraff för att få bort vargen. De agerar i samtliga varglän och har utvecklat effektiva metoder.
- Skiten ska bort. Så enkelt är det, säger en av dem.
Han är en av initiativtagarna till nätverket och gör ingen hemlighet av att han vill utrota vargen ur den svenska faunan.
- Jag tycker inte att det är en kriminell organisation. Detta är nödvändigt för att vi ska kunna överleva här på landsbygden, säger en annan i nätverket. Naturvårdverket beskrev den nya rovdjurspolitiken som en balansgång. Genom att tillåta begränsad licensjakt hoppades politikerna att vargen skulle bli mer accepterad i de varglänen. Men inom nätverket växer istället ilskan när miljöminister Andreas Carlgren samtidigt öppnar för att importera ryska vargar.
- Det sitter den jäveln och säger i Stockholm. Vad i helvete är det för ett samhälle? I andra sammanhang skulle det kallas diktatur. Ju mer sånt dom gör, desto mer varg kommer att dö!

(När jag läste detta och när jag såg trailern så kunde jag inte annat än skaka på huvudet. Antingen är alltihop iscensatt (för det finns onekligen vissa aspekter som verkar väldigt konstiga) eller så finns det verkligen jubelidioter (milt sagt) till jägare.) Det måste göras nått nu. Vi kan inte axseptera att folk får gå ned vapen i våra skogar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar