Sidor

söndag 2 maj 2010

Renskavs-kebab.

Ingredienser 4 personer
2 st renskav, fryst (à 240 g)
2 st lökar, gula
1 tsk salt
0,5 tsk tabasco
4 st pitabröd
Vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
2 krm salt
Sallad:
4 st tomater
1 st rödlök, liten
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
Tillagning
Kebaben får extra sting om den serveras med en kryddig tomatbaserad kebabsås, som finns färdig på flaska.
1. Skala och skär löken i klyftor. Stek skavet i en släpplätt stekpanna tillsammans med löken tills skavet fått fin färg och löken blivit mjuk. Krydda med salt och tabasco.
2. Smaksätt yoghurten med skalad, pressad vitlök och salt.
3. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Salta och peppra.
4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med skav och vitlökssås och servera med tomatsalladen.
Ca 470 kcal per portion, 15 g fett, 33 g protein, 47 g kolhydrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar