Sidor

tisdag 15 juni 2010

Babootie med tomat och äppelröra.


Tid: 35 min
Ingredienser
Portioner 4
1,0 styck Gul lök
1,0 klyfta Vitlök
1,0 tsk Farinsocker
320,0 gram Blandfärs
0,5 dl Russin
1,0 msk Sambal oelekpasta
1,0 msk Ingefära (färskriven)
2,0 dl Mjölk
2,0 styck Ägg
0,5 msk Curry
1,0 dl Mandelspån
1,0 msk Rapsolja (neutral)
Salt & svartpeppar
Röra:
1,5 styck Äpple
3,0 styck Tomater
1,0 styck Gul lök
1,0 klyfta Vitlök
1,0 msk Russin
0,5 msk Sambal oelekpasta
0,5 tsk Kryddnejlika (mald)
1,0 msk Ingefära (färskriven)
0,5 dl Strösocker
1,0 dl Vinäger
1,0 msk Smör (rumsvarmt)
Salt
Tillagning
Sätt ugnen på 175oC.
Babootie: Hacka lök och vitlök. Riv ingefära. Stek lök, vitlök och sambal oelek i lite rapsolja.
Tillsätt socker och stek tills blandningen är gyllenbrun. Blanda löken med färs och tillsätt ingefära, salt och russin. Fördela färsen i 4 små ugnsfasta formar.
Gör en äggstanning av mjölk, curry och ägg. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen. Grädda i cirka 10 minuter.
Tag ut formarna och strö på flagad mandel, ställ in ytterligare 10 minuter eller tills färsen är genomgräddad.
Tomat och äppelröra: Skala och hacka äpple. Skala och hacka tomat. Finhacka lök och vitlök. Riv ingefära.
Lägg alla ingredienser utom smör i en kastrull och låt sjuda långsamt på medelvärme i cirka 30 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och runda av med lite smör i slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar