Sidor

tisdag 15 juni 2010

Zebrafilé med whiskysås och pommes frites.

Ingredienser
Antal portioner 4
800,0 gram Zebrafilé
Rosmarin (torkad)
1,5 msk Matfett (smör)
Salt & peppar
Sås:
1,0 dl Whisky
2,0 dl Portvin
1,0 msk Strösocker
2,0 msk Kalvfond (konc)
150,0 gram Smör
Tillbehör:
0,8 kilo Potatis
2,0 liter Frityrolja
1,0 dl Gräddfil
Syltlök
Tillagning
Frites: Tillaga enligt separat recept. Det tar 30 minuter att tillreda, men 2 timmar i extra tid om friten görs på bästa sätt.
Putsta köttet och skär i portionsbitar. Klappa in rosmarin, salt och peppar.
Hetta upp matfett i en panna och stek köttet på medelhög värme i 5 minuter på var sida. Låt köttet vila i minst 10 minuter.
Sås: Häll whisky, portvin socker och fond i en kastrull. Låt koka ett par minuter. Skär kallt smör i bitar och vispa ner en bit i taget, tills smöret absorberats i såsen.
Tag gräddfil och randa köttet för att demonstrera att det är zebrafilé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar