Sidor

söndag 8 augusti 2010

Klaukkala. (Finland)

Klaukkala (Svenska: Klövskog) Är en by i den södra delen av Nurmijärvi kommun av Finland, Nära Valkjärvi sjön.
Klaukkala är den största av byarna i Nurmijärvi och ofta felaktigt uppfattats som en separat stad. Lepsämä, Ett område som tillhör Klaukkala, är den plats där Finlands statsminister Matti Vanhanen fortfarande bor.
Klaukkala har en befolkningen om cirka 15 000 och är den snabbast växande området i Nurmijärvi . Klaukkala har betydande invandring huvudsakligen från Helsingfors storstadsregion, För som en landsbygden by en halv timmes bilresa från Helsingfors centrum , lockar det särskilt barnfamiljer. Avståndet från Klaukkala till Tavastehusleden är mindre än 5 km och avståndet till Helsingfors är mindre än 30 km. Den ökade trafik, Till följd av befolkningsökningen orsakar problem. På grund av detta en motorväg förbi byn planeras , och eventuellt också en järnvägstrafik anslutning till Helsingfors , förmodligen som en fortsättning på Vandaforsen järnväg.
Klaukkala innefattar många primära skolor, Varav de största är Mäntysalon koulu, Som omfattar alla 9 kvaliteter av den finska grundskolan system. Klaukkala har också en av de tre idrottshallar i Nurmijärvi , Arkadian Yhteislyseo. En möjlig turism syn är Klaukkala kyrka, Byggd 2004 . Byn har också ett trä Ortodoxa kyrkan.

1 kommentar:

  1. Gå in på lokalportalen http://www.klaukkala.fi/ så kan Du läsa nya nyheter på svenska en gång i veckanom Klövskog som Klaukkala heter på svenska. Kan Du finska så finns en ny artikel på finska också den en gång i veckan.

    SvaraRadera