Sidor

söndag 8 augusti 2010

Tangerang. (Indonesien)

Tangerang är en stad på ön Java i Indonesien. Den tillhör provinsen Banten och ligger strax väster om Jakarta.

Staden ingår i Jakartas storstadsområde, Jabodetabekjur, och har 1 451 595 invånare (2005) vilket gör den till den sjätte största staden i landet.

Tangerang är en industri-och tillverkningssektorn nav på Java och är hem till över 1.000 fabriker.

Många internationella företag har anläggningar i staden. Tangerang tenderar att vara varmt och fuktigt , med små i form av träd eller geografiska särdrag . Vissa områden består av kärr, inklusive områden nära Soekarno - Hatta International Airport.

Under senare år har den urbana expansionen av Jakarta har täckt Tangerang , och som ett resultat många av invånarna pendlar till Jakarta för arbete, eller vice versa. Många av hög klass och medelklass satellit städer har utarbetats i Tangerang , komplett med sin egen köpcenter, Privata skolor och bekvämlighet centra. Regeringen arbetar på att utöka motorväg system för att rymma fler trafikflödet till och från området.

Tangerang har också en betydande gemenskap Kinesiska indoneserna, Av vilka många är av Cina Benteng extraktion. Benteng betyder " fästning "i Indonesiska. De var ättlingar till arbetarna som fördes dit av Nederländska colonials i 18 och 19 -talen, och de flesta av dem är fortfarande arbetare och jordbrukare. De är kulturellt skilda från andra kinesiska samhällena i området: medan nästan ingen talar något dialekt av kinesiska , de är kulturellt mycket starkt Daoist och underhålla sin egen andakt och centra samhället. De är etniskt blandade , men identifierar sig som kinesiska. En stor kinesisk kyrkogård är också i Tangerang , varav de flesta är nu utvecklats till moderna förorter samhällen såsom Lippo Karawaci, Summarecon Gading Serpong, Bumi Serpong Damai, Bintaro Jaya, Modernland, och Alam Sutra.

De flesta av Chinatown i Tangerang ligger på Sewan , Pasar Lama, Pasar Baru , Benteng Makasar , Kapling , Karawaci (inte Lippo Karawaci ). Man kan hitta någon mat och alla saker kinesiska där. Lippo Karawaci , Bintaro Jaya , Bumi Serpong Damai och Alam Sutra är nya platser för bostäder platser (New Towns). Det stora flertalet av de boende är nykomlingar , inte äkta Benteng kinesiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar