Sidor

onsdag 25 augusti 2010

Rezzato. (Italien)

Rezzato är en comune i provinsen BresciaI Lombardiet. Det avgränsas av andra kommuner i Brescia, Botticino och Mazzano.

Ursprunget för den här staden namn tros vara den medeltida "", som betyder " hovets " Regadium , en term som används för att beteckna området runt staden Brescia. Benediktinermunkar bidrog till grundandet av Rezzato genom att dränera marken och gräva bevattningskanaler på Valverde slätten.

I det fjortonde århundradet , strider mellan Guelph och Ghibelline stadsstaterna lett till dominans över Milan och den närliggande territorium av den mäktiga familjen Visconti , med stöd av kejsaren Henrik VII . Medan den västra delen av Lombardiet togs över av Sforza familj i femtonde århundradet , blev Brescia del av republiken Venedig i 1429 .

Under Venedig, Hantverk lokala handeln och blomstrade , och Rezzato blev känd för sin marmor. Stenhuggning var den dominerande verksamheten i Rezzato från sextonde till det tidiga nittonhundratalet . I kommunen fick sitt nuvarande mått i 1928 , med tillägg av Virle Treponti .

PInAC Eller Aldo Cibaldi International Gallery of Children's Art, öppnade officiellt mer än trettio år sedan. Idag har 4500 konstverk i den nya anläggningen i via disciplina . Byggnaden är både ett galleri och en öppen utbildningscenter , med utbildning och experimentell didaktiska verksamhet. Teckningar av barn fortfarande samlas, studeras och katalogiseras i dag. Galleriet arbetar med skolor som är intresserade av att främja barns konst och barnets syn på världen . Galleriet samlingar kännetecknas av ett multietniskt kvalitet. Workshops för vuxna anordnas med nationellt och internationellt kända konstnärer.

Villa Avogadro - Fenaroli: Denna spektakulära omgivningen ligger mellan byarna Ponte och Canale var hem till den ädla Avogadros och Fenarolis från Brescia i fyra århundraden. Den norra flygeln dateras till 1500-talet samt balkong med utsikt över dagens via GB Scalabrini . En 16th century 's Lodge ligger under cedrar i Libanon i närheten av trädgårdar " gränser. Gothic växthus byggdes 1840 , medan trädgårdar flyttade i 1863 . Villan är sedan 2006 en Palace Hotel.

Bacchus " Temple: tjuvar berövat templet sista vackra trappor bakom Villa Fenaroliof sin 1700 " pelare i 2001 , lämnar sin kupol och trabeation på marken. Kommun Rezzato hade det snabbt reparera , återvinna en symbol för stadens identitet och historia.

Vantini skola: en anledning till framgången för Brescia nyklassicism är säkert att använda den vita Botticino sten . Men var mycket högutbildade snickare och chisellers som krävs för att en stil lutar på perfektion. Detta är hur Rodolfo Vantini fick idén att starta en skola i Rezzato att utbilda dessa arbetstagare. Skolan öppnades 1839 i stadshuset . Nu är skolan i den södra delen av staden i en modern byggnad. Vantini var också en av de bästa arkitekter i Brescia . Han är född 1792 .

Den största etniska gruppen i Rezzato är italienska ett , men det finns också många andra grupper från Europa, Asien och Afrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar