Sidor

torsdag 26 augusti 2010

Speichersdorf. (Tyskland)

Speichersdorf är en kommun i distriktet i Bayreuth i Bayern i Tyskland. Den är belägen nära Fichtelgebirge, 18 km öster om Bayreuth. Den har en befolkning på cirka 6.200 .

Minne Byn ligger vid foten av Fichtelgebirge vid Bundesstraße 22 mellan städer Bayreuth (18 km) och Weiden in der Oberpfalz (40 km). Det är omgivet av Stone Forest i öster och av Tupplur Kulm i sydost.

Den kommunala området var nästan helt till kontoret i Neustadt am Kulm förvärvats av Preussen 1792 Margravate Brandenburg- Bayreuth. The Lords of Lindenfels var Hofmarksherren som innehavare av Niedergerichtsbarkeit. Som en del av preussiska bayerska viktigaste land jämförelse ( 1802-1803 ) Minne by föll tillbaka till Bayern.

Efter det hörde till den östra delen av kommunen Memory byn , bestående av dåvarande lokal lagring by Plösser , Haidenaab , Guttenthau , Göppmansbühl , Ramlesreuth och Wirbenz , Oberpfälzer , medan den västra delen , som består av dåvarande lokala kyrkan Laibach , Windisch Laibach och Nairitz till Oberfranken tillhörde. Endast i samband med kommunala reformen under åren 1972 till 1978 gick den tidigare oberoende ihop samhällen till dagens större gemenskap lanthandel .

Sedan dess har dock , särskilt sedan början av Byggboomen på 1990-talet växte befolkningen i staden stadigt lanthandel , som hon har blivit den fjärde största kommunen i distriktet Bayreuth.

Ökningen av järnvägsutrustning lanthandel by började 1862 med byggandet av stationen. För ett sekel järnvägen var då en viktig faktor i samhällslivet lanthandel . Med drastisk rationalisering av den tyska järnvägsstationen under de sista åren av kyrkan i Ljubljana har förlorat mycket av sin forna betydelse. Trots industrialisering ( Rosenthal AG, Richter mätning ) Gemenskapen är nu främst boendemiljö , arbetar utomlands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar