Sidor

torsdag 2 september 2010

Børkop. (Danmark)

Fram till den 1 januari 2007 Børkop kommun var en kommun (Danska, kommune) i Vejle län på den östra kusten av Jylland halvö i sydöstra Danmark.

Kommunen omfattade en yta på 103 km ² och hade en befolkning på 11.478 ( 2.005 ). Dess sista borgmästare var Leif Skov, en medlem av Socialdemokraterna (Socialdemokraterne) politiskt parti.

Den största staden och platsen för dess kommunfullmäktige hade staden Børkop, Som ligger ungefär halvvägs mellan städerna Vejle och Fredericia.

Kommunen bildades 1970 på grund av en kommunalreform ( " kommun reformen ") som tillsammans med följande församlingar: Gauerslund , Gårslev , Skærup och Smidstrup församlingar .

Børkop kommun upphörde att existera som ett resultat av Kommunalreformen ( " kommun reformer " av 2007). Det slogs samman med Egtved, Ge, Jelling, och Vejle kommuner att bilda en ny Vejle kommun. Detta skapade en kommun med en yta på 1.055 km ² och en befolkning på 82.935 ( 2.005 ). Den nya kommunen hör till Region Syddanmark ( "South Danmark Region ").

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar