Sidor

onsdag 8 september 2010

Brønshøj. (Danmark)

Brønshøj är en del av distriktet Brønshøj - Husum i Köpenhamn ( Postnummer 2700 ). Det införlivades Köpenhamns kommun i år 1901.
Brønshøj idag består mest av bostadsområden ligger runt Brønshøj Torv, Brønshøj kyrkan och Rider SchoolVem är från 1723. Stadsdelen omges av Utterslev Mose, Husumvej, Hulgårdsvej och Vestvolden av Husum och divideras med Frederikssundsvej. Det bor mer än 40.000 personer (2007) i stadsdelen.
I Brønshøj publicerade Lokala tidningar Brønshøj - Husum Avis och Brønshøj Posten varje vecka. Dessutom lokal TV-station TV -Bella via Kanal København.
Den äldsta kända namn Brønshøj ( " Brunshoga " ) härrör från en Påven brevDaterad till 21 Oktober 1186. Det omfattar en bekräftelse från Påven Urban IIAtt Ärkebiskop Absalon hade en fastighet i byn. Kyrka kommer från ungefär samma tid .
I 1658-1660 , för Stora nordiska krigetVar byn med det omgivande landet förvandlats till en stor befäst militärläger , som kallas CarlstadNär den svenska kungen Karl X Gustav lanserat en belägring Köpenhamn. Kvarleva efter befästningar , som vid sin topp ligger så många människor som Köpenhamn kan fortfarande finnas i området. Skyltdockor hus en utställning om Carlstad .
I slutet av 1800 och tidig 1900 utvecklat bebyggelse på landsbygden att bli en förort till den snabbt växande metropolen Köpenhamn. År 1901 var Brønshøj tillsammans med ett antal angränsande byar införlivas Köpenhamns kommun. Brønshøj innehåller nu flera uppmärksammade exempel på viktiga danska typer av byggnader. Ett exempel är den kooperativa AvtaletSom grundades 1899 som bostäder för anställda på mejeri Avtalet. År 1950 , den första riktiga skyskrapor i Danmark ingår i Bellahøj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar