Sidor

måndag 13 september 2010

Dietenhofen. (Tyskland)

Dietenhofen är en kommun i distriktet Ansbach i Bayern, Tyskland.
Denna lilla by ligger i det frankiska Heights ca 28 km väster om Nürnberg, 14 km nordost om Ansbach och 38 km öster om Rothenburg o.d. Tauber.
Floden Bibert rinner genom dalen samhället och ger namn till Bibert vandrings-och cykelväg. Förutom kyrkbyn finns 27 underavdelningar som också hör till Dietenhofen .
Det är en bra idé att börja historia Dietenhofen med legenden bakom namnet.
För många år sedan tre ädla flickor som hade gått vilse i området räddades genom att följa ljudet av en herde horn . De var så tacksamma att de hade ett kapell byggt möttes de honom och kallade platsen Dudenhofen . Detta blev senare " Dietenhofen " .
En av de viktigaste monumenten i Dietenhofen är t Andreas kyrka , som byggdes omkring 1000 -talet. Kyrkan byggdes under år 1468 . Det finns några intressanta gamla gravar i kyrkan och den magnifika gamla barockaltare är verkligen värt att se .
Några hundra meter från kyrkan kan du hitta lokala museum som också har spelat en viktig roll i Dietenhofen historia. Den byggdes 1235 och var omgiven av en vallgrav . Det var hem till Rüdiger von Dietenhofen . I 1523 byggnaden totalförstördes i en brand . År 1822 byggdes upp på nytt , köptes av den lokala regeringen och användes som byskola .
Historien skulle inte vara komplett utan att nämna ruinerna i Leonrod ( ett närliggande sömnig by ). Den ursprungliga byggnaden uppfördes 1218 och var också omgiven av en vallgrav . Det var hem till baronen av Leonrod och hans familj tills det var av misstag brändes ned av sina egna anställda under 1651 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar