Sidor

söndag 12 september 2010

Drensteinfurt. (Tyskland)

Drensteinfurt är en stad i Distrikt WarendorfI Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

Den ligger ca. 15 km norr om Hamm och 20 km söder om Muenster. Byarna Rinkerode i norr och Walstedde i söder är en del av Drensteinfurt .

Drensteinfurt ligger vid floden Werse och gränsar (i medurs riktning , med början i nordost) till Sendenhorst, Ahlen, Hamm, Rönn samt Muenster.

Omgivningen i staden domineras av jordbruksmark som används områden som åkrar och ängar främst för uppfödning av nötkreatur. Små skogar och häckar avlyssna dessa och är hem för flera vilda djur. Tillsammans med ett väl konstruerat system av cykelbanor och stigar på allt detta utgör den typiska " Münsterländer Parklandschaft " , en beskrivning av landskapet runt Muenster som även passar för trakten av Drensteinfurt .

Stadsdelen Rinkerode är omgivet av två skogar Davert och Hög Ward.
Davert är en relativt ung skog. Till slutet av 19. talet var kärret innan det var dränerad och beskogad . Idag består huvudsakligen av ek - och bok - skogsdungar som snappas upp av mindre förfallna industriområden och ängar.
Hohe Ward är en äldre skog och är baserad på sandig jord så att de viktigaste träden i denna skog är barrskog . Numera delar av skogsmark fungera som en tillflyktsort för dricksvatten .

Det första skriftliga omnämnandet av staden är från år 851 .
I början av 19th Century Drensteinfurt fått några välstånd genom Strontianit gruvdrift. Idag några gamla byggnader som återspeglar detta välmående period fortfarande kan ses i staden.

Den 23 mars, 1944 en bombräd av det brittiska Royal Air Force drabbade staden och cirka 80 invånare dog. De flesta av de gamla byggnaderna i Gamla stan förstördes.

Stadens namn består av två delar. Den första delen " barnen - "syftar på den medeltida District Dreingau som kan översättas som " fruktbara jord " . Den andra delen " - Steinfurt "hänvisar till en " sten Ford " som går över floden Werse i medeltiden. Namnet på staden är också symboliseras i vapnet .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar