Sidor

fredag 1 oktober 2010

Maule. (Chile)

Den VII Maule regionen (Spanska: VII Región del Maule) Är en av Chile's 15 första order administrativa indelningar. Dess kapital är Talca. Regionen har fått sitt namn från Maule floden som kör västerut från Anderna, bisects regionen och spänner över ett bassäng på ca 20.600 km2. Den Maule floden är av stort historiskt intresse eftersom , bland andra skäl, markerade det sydliga gränsen för det Inca Empire.

Regionen täcker en yta på 30.296 km2 ( 11.697 ²) och gränsar i väster av Stilla havet, i öster av den Republiken Argentina, i norr av den O'Higgins regionen, och i söder av Bío-Bío Region. finns ett antal djur-och växtarter som förekommer i Maule . Till exempel hotade Chilenska viner Palm (Jubaea chilensis) Finns i en mycket begränsad distribution som innehåller Maule regionen . Begränsad distribution Nothofagus allesandri finns också i regionen.

Enligt 2002 folkräkningen befolkningen i regionen var 908.097 . Med en tredjedel av dess befolkning bor i landsbygden områden har Maule en större andel av landsbygdens invånare än någon annan region i Chile.

Enligt 2009 uppskattningar av den chilenska nationalkongressen Service of Statistics ( INE ) har Maule regionen en befolkning på 1.000.000 invånare. Dess mest befolkade stad är den regionala huvudstaden Talca, med 235.000 invånare , följt av Curicó ( 120.700 ) och Linares ( 92.000 ). Andra viktiga städer är : Constitución ( 50.914 ) , Parral ( 47.000 ) , Cauquenes ( 43.000 ) , Molina ( 42.000 ) , San Javier ( 40.000 ).

Den genomsnittliga densiteten i Maule regionen är 32 invånare per km2 , med mindre täta områden mot bergen , och täta områden i Central Valley.
Enligt sammansättningen pyramid av befolkningen i regionen, dem som är yngre än femton år blir större betydelse än den vuxna befolkningen . Den årliga ökningstakten för befolkningen i Maule regionen är 1,06 %, denna relativt låga siffra beror på de låga födelsetalen i Norden. Den genomsnittliga livslängden i regionen är 76,3 år.

Skogsbruk och jordbruk, Som leds av odlingar för framställning av vin , är de huvudsakliga ekonomiska verksamhet. Den Maule regionen i Chile är ledande vinproducerande regionen , som producerar 50% av landets alla fina exportera viner, och ett antal av de största vingårdarna finns här. På grund av dess höga koncentration av vinodlingar, Curicó dal, Som betyder " svart vatten "i Mapudungun - anses kärnan i Chile vinindustrin. Vinframställning är en traditionell verksamhet, några vingårdar från 1830 . Den ökade vinodlingsareal matchas av utvecklingen av branschens infrastruktur , teknik och utrustning.

Förutom vin har två exportinriktade jordbruket poster uppstått dynamiskt : frukt , grönsaker och blommor.

El, gas och vatten är den näst viktigaste ekonomiska aktiviteten. Den Maule floden feeds fem vattenkraftverk , inklusive Colbún - Machicura komplex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar