Sidor

fredag 1 oktober 2010

Pátrai, Akhaia. (Grekland)

Achaea (Grekiska: Αχαΐα Achaia, / axaia /; Ἀχαία i polytonic ortografi) är en gammal provins och en present prefektur av Grekland, på den norra kusten av PeloponnesosOch sträcker sig från bergskedjorna Erymanthus och Cyllene på söder till en smal remsa av bördiga mark i norr , som gränsar till Korintiska viken, där berget Panachaicus ( 1.902 m, den nordligaste bergskedjan i Peloponnesos ) projekt .

Achaea avgränsas i väster av territorium Elis, på den östra genom att den Sikyon, som dock ibland var med i den. Befolkningen år 2001 hade nått över 300.000 .

Dess geografi har den Omblos och Marathia bergen i öster , Arymanthos is till centrum , Chelmos eller Aroania i sydost , Skollis i sydväst , Movri och Mavros Oros i väster. Floder beställas från väst till öst inkludera Larissos, Tytheos, Parapeiros och Charadros i nordväst och Selinountas, Vouraikos och flera andra i öster. De flesta av skogarna i bergskedjan, men flera är på slätterna , inklusive den västligaste . Det finns gräsmarker kring mitten av höjd områden och bar mark i högsta områden .

Achaia har varma somrar och milda vintrar. Soliga dagar dominera under sommarmånaderna i områden nära kusten, medan sommaren kan molniga och regniga i bergen. Snö är mycket vanligt under vintern i bergen i Erymanthus , Panachaicus och Aroania . Vinter höga temperaturer runt 10 ° C varumärke i hela låglänta områden .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar