Sidor

torsdag 16 september 2010

Schaumburg. (USA)

Schaumburg är en by som ligger i Cook County i nordöstra Illinois. Schaumburg ligger strax under 30 miles (48 km ) nordväst om centrum Chicago och cirka 8 miles (13 km) nordväst om O'Hare International Airport.

Från och med 2000 års folkräkning hade byn en befolkning på 75.386 . Från och med 2005 minskade befolkningen något till 72.690 , enligt Census Bureau . En särskild folkräkningen genomfördes av Schaumburg år 2007 beräknas den faktiskt hade ökat till 75.936 .

Staden innehåller världens högkvarter Motorola och ett av endast två IKEA butiker i Illinois. Det innehåller den Woodfield Mall, den tredje största köpcentrum i Amerika , som i de flesta tillfällen har över 300 butiker ( Woodfield har på senare tid också börjat inklusive tjänster såsom valutaväxling och en optisk område , som räknas av mot denna totalt). Staden är också hem för Schaumburg Flyers, ett Northern League basebollag vars hem ligger i närheten av Elgin O'Hare Expressway.

Schaumburg övergång från landsbygd till en förorts metropol började med Alfred Campanelli's första storskaliga förortsområden -stil utveckling 1959 och Woodfield Mall's öppna den 9 september 1971. Middagen teater kedjan, Medieval TimesHar en av sina nio platser i Amerika i Schaumburg .

Exempel på stora förorter som liknar Schaumburg , IL omfattar Lake Forest , CA och Framingham , MA, både när det gäller befolkning och förorter plats.
Staden Schaumburg bildades den 7 mars, 1956, men arvet från Schaumburg går tillbaka till mycket tidigare gånger när den första invånarna i området var medlemmar i Sauk, Fox, Pottawatomie, och Kickapoo Indianstammar. Vid mitten av artonhundratalet började bosättare första att anlända från Tyskland och östra USA .

Legenden säger att en av de tidigaste bosättare var Trumball Kent från Oswego , New York. Kent, ett "Yankee ", som nybyggare från New England kallades i väst, odlad egendom i nordöstra hörnet av kommunen. En annan Yankee var Hoarace Williams, som ägde betydande landområden men bodde i den lilla byn pfalziska i Palatine Township . Ernst Schween bosatte sig i 1835 inte långt från vad som brukade kallas Olde Schaumburg centrum , i vad som då och är nu känd som Sarah's Grove. En annan tidig nybyggare i Schaumburg Township var tysk född Johann Sunderlage . Enligt en legend var Sunderlage medlem i en undersökning team som delade Cook County i kåkstäderna runt 1833, eller , enligt en annan legend , arbetade han på en undersökning lag på Joliet kanalen.

Han gillade området så mycket att efter slutförandet av projektet , återvände han till Europa och förde hans familj och vänner från Tyskland och bosatte sig i området som nu kallas Hoffman Estates i Schaumburg Township runt 1836. Hans hem står kvar på sin ursprungliga plats.

Sunderlage och hans familj ockuperade deras land i Township tills de federala markförsäljningen av 1842 tillät dem att köpa fastigheten och erhålla handlingen . Sunderlage och Kent representerade de dominerande grupper som bosatte Schaumburg Township i startgroparna . År 1840 , medan 56 procent av Township hushållen härstammar från östra USA , 28 procent var tyskfödde . Genom 1850-talet hade befolkningen mix av fast till 28 procent "Yankee " och 48 procent tyska.
Genom 1870 hade Schaumburg Township bli helt tyska. Tomt register visar att de flesta av egendom i Township ägdes av tyska invandrare eller deras ättlingar. Detta mönster framträtt som många Yankee " nybyggare " har fortsatt att resa västerut för löftet om nyöppnade landar på Great Plains . Den mark som de ägde i Schaumburg köptes då av tyskfödde invandrare.

Schaumburg Township förblev nästan uteslutande enligt tysk ägare till den stora depressionen på 1930-talet. Depressionen orsakade avskärmning på några tyska ägda gårdar som sedan köptes av icke-tyska privatpersoner och företag. Likväl förblev tyska arv viktigt i området. Tyska var första språket i de flesta hushåll fram till 1950-talet.

St Peter's Lutheran Church , gemenskapens äldsta kristna kyrkan, haft möten på tyska så sent som 1970. Kyrkan är fortfarande som ett museum, liksom andra kyrkan i den här församlingen . Tjänster hölls första gången vid den då befintliga Rohlwing - Fenz butik, vid sydvästra hörnet av korsningen av Schaumburg Road och Roselle Road, tills deras första kyrkobyggnad stod färdig 1847. Prästen var Francis Hoffman , som gick från Bensenville området för att hålla den kristna religiösa möten i Schaumburg .

Han kom senare att i Illinois bli en viceguvernör . När han pensionerades från kyrkans mission , flyttade han till Wisconsin där han drev en experimentell gård och var redaktör för en tysk språkiga tidningen behandlar frågor om jordbruk. Andra människor i området som var typiska på 1840-talet ingick Quindel , Winkelhake , Moeller , Fenz , Kastning , Lichthardt , Meyer , Rohlwing , Thies , Scheiderling , Hattendorf , Nerge och Freise .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar