Sidor

söndag 31 oktober 2010

Erechim. (Brasilien)

Erechim är en brasiliansk stad i södra delstaten Rio Grande do Sul. Ett regionalt centrum i den norra delen av staten, är det den näst mest folkrika staden i regionen med 97.916 invånare, andra bara till staden Passo Fundo. Kommunen rankas på 17: e total BNP i delstaten Rio Grande do Sul.

Erechim var en av de första moderna planerade städer i Brasilien. Stadsplanerare inspirerades av urbana begrepp som används i tracings av Washington, DC (1791) och Paris (1850), kännetecknas av mycket breda gator, stark hierarki och skapande, genom gatorna diagonalen rutiga grundläggande punkter konvergens. Viktiga delar av dess utformning inkluderar en vinkelrät rutnät av gator ned med diagonala avenyer, block med regelbunden dimensioner och en promenad runt omkretsen.

Kommunen ligger norr om Rio Grande do Sul, i det övre Uruguay, på åsen i Serra Geral. Ursprunget av namnet på Erechim hänvisar till den gamla inhemska invånare i regionen, och kommer från "Erechim Caingangue", som betyder "liten fältet", det förmodligen fick detta namn som staden var omgiven av skog på den tiden.

Början kallades den store Barn och sedan successivt från Boa Vista, Boa Vista Erechim, Jose Bonifacio Erechim och slutligen, liksom många andra byar i Brasilien, dök Erechim utanför järnvägen. I detta fall järnvägen som länkade Rio Grande do Sul till Sao Paulo.

Fast mest av polska, italienska och tyska invandrare, var staden bildades år 1908 kring järnvägen. Det var då de 36 pionjärer, europeiska invandrare och andra från den gamla mark (Caxias do Sul), kom med tåg och bebodda platsen, som snart blev en stadsdel i Passo Fundo.

Med tillväxten av staden och dess ekonomi - jordbruk, boskap, handel och tjänster - staden Erechim skapades den 30 april 1918, genom dekret nr 2343 den 30 april, undertecknad av Antonio Borges, dåvarande guvernör i RS.

En gång känd som the Capital of Wheat på grund av höga volymer av spannmål som produceras, är idag Erechim anses som huvudstaden för Friendship.

Med subtropiskt klimat, har Erechim fyra väldefinierade säsonger (vår, sommar, höst och vinter). Medeltemperaturen är 15,9 ° C. Max 35 ° C. Minsta -6 ° C. Nederbörden är oregelbunden, upp till 1618mm av nederbörd år. Erechim ligger ungefär 793 över havet, latitud 27 ° 37'54 "och longitud 57 ° 16'52". Den stränga vintern 1975 hittades Erechim vid -11 ° C i 5 dygn i följd, den högsta temperaturen endast 3 ° C i staden. Enligt historiska data (SDA), är Erechim bland de 20 kallaste städer i södra Brasilien.

Staden kan nås med flyg (Federal Airport Comandante Kraemer) på väg med hjälp av statliga vägar RS-135, RS-331, RS-419, RS-420, RST-480, och federala motorvägar BR-153 och BR-480; dessa vägar länkar de olika kommunerna i regionen (alla asfalterade). Erechim ligger 360 km från statens huvudstad, Porto Alegre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar