Antal portioner: 8
Ingredienser
600 g nöt-, kalv- eller fläskkött
200 g fläsksvål (ej rimmad)
200 g korngryn
2 gula lökar
1 msk smör
11 msk ättika (7%)
färsk timjan
färsk mejram
3 lagerblad
salt och malen vitpeppar
1 liten burk ansjovisfiléer
Till servering:
inlagda rödbetor
stekta ägg
Gör så här
1. Krossa korngrynen och lägg dem i blöt. Koka kött och svål, eventuellt med lite grönsaker och kryddor. Koka mört och skumma väl. Det tar ca 30-40 minuter.
2. Skiva och bryn löken i smör. Sila buljongen och koka sedan korngrynen mjuka i den i ca 40 minuter. Mal köttet, svålen och löken. Hacka ansjovisfiléerna.
3. Vänd ner det malda köttet och ansjovishacket i grynkoket. Smaksätt den nu gröttjocka pölsan med ättika, örter, lagerblad, peppar och ansjovisen med sitt spad. Hetta upp och servera med stekta ägg och inlagda rödbetor. Tips: Frys in halva satsen och servera den med stekta äppeltärningar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar