Sidor

lördag 2 oktober 2010

Palencia. (Spanien)

Palencia är en stad söder om Tierra de CamposI nord- nordväst Spanien, huvudstaden i provinsen Palencia i autonom av Castilla-León.

Kommunen hade en befolkning på 82.626 under 2008.
ligger i norra delen av centrala spanska högslätten , den Meseta Central I mitten av Carrión älvdalen , nära flodens sammanflödet med Pisuerga, Som flyter genom staden och skapar fyra öar , Dos Aguas och Sotillo är de största.
Två kullar omger staden i dess nordöstra området. I det närmast en står enorm staty av Kristus känd som El Cristo del Otero, Den näst största Kristus statyn i världen efter ett av Rio de Janeiro.

Palencia har en stor skog av 1.438 hektar ( 3.550 hektar ) 6 km bort. Invånare kallar det " Monte El Viejo "(" Old Mount " ). Denna park är ett populärt nöje område för lokalbefolkningen.
Canal de Castilla löper nära staden.
kommun omfattar byn Paredes de Monte , 14 km.
Regionen Palencia har ett kontinentalt Medelhavsklimat med mycket kalla vintrar , på grund av höjd (749 m) och isolering från maritima influenser, kyliga vindar, inklusive sporadisk snö och lägsta temperaturer vanligtvis under 0 ° C (32 ° F). Dimmor är också vanligt på grund av Carrion floden. Sommaren brukar vara varmt och skönt med temperaturer som ständigt överträffa 25 ° C ( 77 ° F) i juli och som kan sällan nå 30 º C (86 º F).

På grund av Palencia 's höjd och torrt klimat , nattliga temperaturer tenderar att vara svalare , vilket leder till ett lägre genomsnittligt under sommarmånaderna . Nederbörden är låg , men nederbörden kan observeras under hela året. Sommar och vinter är den torraste årstider, och majoriteten av nederbörden under hösten och våren.
Den befästa Celtiberian avveckling nämns som Pallantia (Παλλαντία) av Strabo och Ptolemaios[2], en version eventuellt den keltiska roten Pala ( "vanligt" ). Det var huvudort i VaccaeiÄven Strabo felaktigt tilldelar det till Arevaci. Staden var utsvulten till underkastelse av Romans under det andra århundradet f.Kr. och införlivas provins av Hispania Tarraconensis, i den jurisdiktion där Colonia Clunia Sulpicia ( modern Clunia ).

Även den lilla romerska garnisonen staden var en aktiv mynta , det var obetydligt jämfört med Romerska villor av Senantiken i det omgivande området. Arkeologer har upptäckt resterna av romerska villor på La Olmeda och vid " Quintanilla de la Cueza ", där fragment av mosaik golv är spektakulärt raffinerad . Enligt femte -talet Galiciska krönikör Idatius, var staden Palencia alla men förstördes (457) i visigotiska krigen mot Sveberna: den infaller i regeringstiden av Theoderik II, vars makt centrum fortfarande låg långt österut , i Aquitania. När visigoterna erövrade territoriet emellertid behållit de den romerska landsbygden villan system i upprättandet av Campos Góticos .

Den romerska bron över Carrión flod ersattes av den medeltida ett av tre bågar : den gamla delen av staden ligger på vänstra stranden , ligger det moderna förorterna utveckling på högra stranden : det verkar troligt att de första invånarna bosatte sig på den högra stranden , och flyttade senare till vänstra stranden -set i högre mark - grund av den täta översvämningar .

Den gamla stadsmuren mer än 10 meter höga fortfarande kan spåras , den alamedas eller promenader längs dem lades ut 1778. Flamboyant gotiska Katedral, Byggd 1321 till 1504 och tillägnad San AntolínStår över en låg välvd visigotiska crypt, Dess museum innehåller en rad viktiga konstverk, inklusive en retablo av tolv paneler Juan de Flandes, hovmålare hos drottning I av Kastilien. De arkeologiska museet innehåller Celtiberian keramik.

är också känd för den 13: e - talskyrkan San Miguel , San Francisco kyrkan och benediktinska klostret San Zoilo , inrymt i en 18th-talet rokoko struktur av Juan de Badajoz . Calle Mayor (Main Sreet ) , är en fotgängare , 900- meter lång gata där många fe exempel på den 18: e , 19: e och tidig 20th century arkitektur kan hittas.

En bit söder om staden , i byn Baños de Cerrato , är den äldsta kyrkan på halvön , en sjunde -talet basilika tillägnad Saint John och byggd av VÄSTGOT King Reccaswinth (död 672) .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar