Sidor

onsdag 17 november 2010

Kirchberg. (Luxemburg)

Kirchberg eller Kirchberg är en fjärdedel i nordöstra staden Luxemburg, i södra Luxemburg. Den består av en platå som ligger nordost om centrum, Ville Haute.

År 2001, kvartal hade en befolkning på 3.534 personer fördelade över sina bostadsområden. Dess mest anmärkningsvärda funktioner är olika EU- institutioner, inklusive EG-domstolen, Europeiska revisionsrätten, delar av Europeiska kommissionen, sekretariatet för Europaparlamentet, den europeiska investeringsbanken, och Europeiska skolan i Luxemburg, som alla är beläget i den västra delen. Den östra delen är värd kontor och många internationella banker samt en Auchan-ägda köpcentrum, Luxexpo mässan, Utopolis Kirchberg bio, och ett sjukhus.

Kirchberg är också hem för många andra institutioner av nationell betydelse. D'Coque arena är landets största sportevenemang, med plats för 8.300 åskådare, och tar upp en stor del av "Quartier Du Parc" i centrala Kirchberg. Den Philharmonie Luxembourg är Luxemburgs nationella konsertsal, den stora hörsalen har plats för över 1500 personer. Mudam, ett museum av modern konst som öppnade 2006, ritades av IM Pei och visar verk av några av världens mest kända moderna konstnärer. På samma plats som Mudam är den rekonstruerade Fort Thüngen, tidigare en del av Luxemburgs formidabla befästningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar