Sidor

lördag 11 december 2010

Birkirkara. (Malta)

Birkirkara eller B'Kara ( italienska : Birchircara ) är en stad med 25.775 invånare (i november 2010) i centrala Malta . Det är den största och folkrikaste staden på ön och består av fyra självständiga församlingar: St Helen, St Joseph, Vår Fru av Karmel och St Mary. Här finns också en av de mest kända skolor i Malta, St Aloysius "College . Birkirkara är hemstad för Ex-president Edward Fenech Adami och tidigare oppositionsledaren Alfred Sant och även den första Maltas president Anthony Mamo .

Stadens motto är " In hoc Signo Vinces ", och dess vapen är en enkel rött kors, krönt av en krona.

Det finns många intressanta platser i Birkirkara, bland dem den gamla järnvägsstationen som idag ligger inom ett offentlig trädgård.

Tåg användes som transportmedel över hela ön fram till järnvägens nedläggning 1931. Andra stan funktioner inkluderar akvedukter byggdes av Grandmaster Wignacourt i det 17th århundradet och St Helen's Basilica, en av de vackraste kyrkorna på de maltesiska öarna, bostäder Maltas största klocka . Birkirkara är ett av Maltas äldsta städer och fick omnämnande i 1436 Ecclesiastical rapport med församlingar i Malta och Gozo, som Birkirkara blivit den största socknen. Olika församlingar och förorter utvecklas ur Birkirkara genom åren, inklusive Sliema , St Julian's , Msida , Hamrun i 19-talet och Santa Venera i början av 20-talet. På senare år, San Gwann (1965) och den lilla byn ta 'l-Ibrag avstyckas Birkirkara att ingå i den nya församling och en ort i Swieqi 1993.

Birkirkara största religiösa högtid är att St Helen som firas den 18 augusti om den infaller på en söndag, eller den första söndagen efter det datumet. Den viktigaste händelsen i firandet är en procession med en stor träskulptur snidad av den maltesiska master-skulptör Salvu Psaila . Noterbart är detta den enda procession på ön som utförts på morgonen. Processionen lämnar basilikan i exakt 8.00 och återvänder till det kl 10.45 Statyn lyfts till axelhöjd av en grupp borgare och sker genom huvudgatorna i staden.

Birkirkara har vuxit till ett viktigt kommersiellt centrum samt ett tättbefolkat bostadsområde. Birkirkara är känt för sin fotboll klubb, Birkirkara FC . "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar