Sidor

lördag 11 december 2010

Sorsogon. (Filippinerna)

Sorsogon är en provins i Filippinerna som ligger i Bicol regionen , det är den sydligaste provinsen i Luzon och är indelad i fjorton kommuner (städer) och en stad. Dess huvudstad är Sorsogon City (tidigare städerna Sorsogon och bacon) och gränsar till provinsen Albay i norr. Sorsogon är på toppen av Bicol halvön och ansikten ön Samar i sydost över San Bernardino Strait och Ticao Island i sydväst.

Ferdinand Magellan död år 1521, i händerna på Lapu-Lapu hindrade inte spanska koloniseringen av de filippinska öarna. År 1570 två Augustinian bröder, Fr. Alonzon Jimenez och Fr. Juan Orta, tillsammans med en viss kapten Enrique de Guzman, nådde Hibalong, en liten fiskeby nära mynningen av floden Ginangra i Magallanes och planterade korset och uppfördes det första kapellet i Luzon. Det var från denna by som Ibalong, med hänvisning till hela regionen kom att bli. Flytta inlandet med en nordvästlig riktning de passerade det territorium som nu kallas Pilar , innan de nådde Camalig, Albay . Inrättandet av Abucay-Catamlangan Mission senare gott bevis på denna linje.

Sorsogon var en gång en del av Albay, som också innefattade provinsen Masbate . De tidiga städerna etableras här var: Gibalon i 1570 (nu sitio av Magallanes ), Casiguran -1600, Bulusan - 1631, Pilar - 1635, Donsol - 1668, Bacon - 1764, Juban och Matnog - 1800, Bulan - 1801, Castilla - 1827 ; Magallanes - 1860, Sorsogon - 1866 och Irosin - 1880. Provinsen blev slutligen skiljas från Albay den 17 oktober, 1894 och antog namnet Sorsogon . Staden Sorsogon valdes också som huvudstad.

På 1935 filippinska konstitutionella konventet, hade Sorsogon egna delegater. De var Adolfo Grafilo, Francisco Arellano, Jose S. Reyes och Mario Guarino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar