Sidor

torsdag 16 december 2010

Nizhnevartovsk. (Ryssland)

Nizhnevartovsk ( ryska : Нижневартовск ) är den näst största staden i Khanty-Mansi autonoma Okrug , Ryssland . Det ligger längs den högra stranden av floden Ob . Befolkning: 239.044 ( 2002 års folkräkning ).

Det grundades 1909, dess utveckling till en stor stad fick fart på 1960-talet genom upptäckten av Samotlor Oil Field , den största i landet. Town status beviljades till den 9 mars 1972. Nizhnevartovsk är centrum för West Siberian oljeproducerande regionen och ett av de rikaste städerna i landet. Nizhnevartovsk flygplats är den 15: e mest trafikerade flygplatsen i Ryssland, långt före de i många större städer.

Staden är anlagd på ett rutnät, men på grund av sitt läge på stranden av floden finns det en central knut i nätet där paralleller älvens kursen.

Varje vinter kan temperaturen sjunka till -50 ° C, och de lokala invånarna bygga ett antal is parker med snö och is skulpturer och lekplatser för barnen, mestadels bestående av bilder av Fader Frost (ryska Santa ) och diabilder is. På sommaren, temperaturer klättra till +35 ° C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar