Sidor

onsdag 22 december 2010

Sillsallad.

Ingredienser
Antal portioner 10
Inläggningssill (fpk) 3,0 filéer
Potatis (kokt) 2,0 styck

Äpple (helst rött) 1,0 styck

Ättiksgurka 1,0 styck

Gul lök (hackad) 3,0 msk

Gräddfil 1,5 dl

Rödbetsspad 2,0 msk

Rödbetor (inlagda) 2,0 dl

Tillbehör:

Ägg 3,0 styck

Dill till garnering
Tillagning
Skala och koka potatisen halvfast. Hårdkoka ägg (10 minuter). Spola i kallt vatten och låt dem svalna.

Skala äpple och skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.

Stjälp upp sillsalladen i en skål. Skala äggen och dela dem på mitten. Dekorera med ägghalvor och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar