Sidor

lördag 11 december 2010

Tallahassee. Florida. (USA)

Tallahassee (uttalas / ˌ tæləhæsi / ) är huvudstad i amerikanska delstaten i Florida . Det är länet säte och endast infogas kommun i Leon County , och är det 133: e största staden i USA. Tallahassee blev huvudstad i Florida, sedan Florida Territory , år 1824. Under 2008 befolkningen registreras av US Census Bureau var 172.574, medan Tallahassee huvudstadsregionen uppskattades till 360.013 under 2009.

Tallahassee är en av Floridas mest framstående college städer , och är hem för flera universitet och högskolor, framför allt Florida A & M University och Florida State University . Den Florida A & M University - Florida State University College of Engineering är ett gemensamt projekt för de två institutionerna. Övriga skolor i Tallahassee omfatta Tallahassee Community College och grenar av Thomas University , Keiser University , Barry University , och Flagler College .

Tallahassee är ett regionalt centrum för handel och jordbruk i Nordväst , och serveras med Tallahassee Regional Airport . Med en av de snabbast växande tillverkningsindustrin och högteknologiska ekonomier i Florida, sina största privata arbetsgivare inkluderar en General Dynamics Land Systems tillverkningsanläggning (militär och bekämpa tillämpningar), kommunala koden Corporation , som är specialiserat på publiceringen av kommuner och landsting juridiska hänvisningar, och ett antal nationella advokatbyråer, lobbying, branschorganisationer och branschorganisationer, bland annat The Florida Bar och Florida handelskammaren . Det är erkänt som ett regionalt centrum för vetenskaplig forskning, och är hem till Nationella High Magnetic Field Laboratory , den största och mest drivna magnet forskningslaboratorium i världen.

Namnet "Tallahassee" är ett Muskogean indiska ordet översätts ibland med "gamla åkrar." Detta kommer sannolikt härrör från den Creek (senare kallad Seminole ) indier som flyttat från Georgien och Alabama till denna region i slutet av 18th och början av 19-talen. Vid ankomsten fann de stora områden av kontrollerat mark som tidigare ockuperades av Apalachee stam. Tidigare Mississippi indianerna byggde högar i närheten av Lake Jackson omkring år 1200, som överlever i dag i Lake Jackson arkeologiska State Park.

Den expedition av Panfilo de Narvaez stött på Apalachees, även om det inte nådde fram till platsen för Tallahassee. Hernando de Soto och hans expedition ockuperade Apalachee staden Anhaica i vad som nu Tallahassee under vintern 1538-1539. Baserat på arkeologiska utgrävningar, platsen är detta nu känt för att vara belägen cirka 0,5 miles (800 m) öster om nuvarande Florida State Capitol . Den DeSoto läger tros vara det första julen firades i USA: s fastland.

Under 17th century, spanska uppdrag har flera etablerade i territorium Apalachee att skaffa mat och arbete för kolonin på St Augustine . Den största av dessa, Mission San Luis de Apalachee , har delvis rekonstruerade av delstaten Florida.

Tallahassee skapades som huvudstad i Florida under andra lagstiftande session. Det valdes eftersom det var ungefär lika långt från St Augustine och Pensacola , som hade varit huvudstäderna i spanska och brittiska kolonier av East Florida och West Florida , respektive. Den första sessionen av Floridas lagstiftande rådet - som ett territorium i USA - träffades den 22 juli 1822 vid Pensacola och medlemmar från Augustinus reste femtionio dagar med vatten att närvara. Den andra sessionen var i St Augustine och krävde västra delegater att resa farligt runt halvön på en tjugo-åtta dagars vandring. Under denna session beslutade man att framtida möten bör hållas på en halvvägs för att minska avståndet. Två utses kommissionärer som väljs Tallahassee, vid denna punkt en övergiven Apalachee uppgörelse, som halvvägs. 1824, tredje lagstiftningspaketet session mötte där i en rå logg huvudstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar