Sidor

onsdag 22 december 2010

Tigre. (Argentina)

Tigre ( Tiger ) är en stad i Buenos Aires-provinsen , Argentina , belägen i norra delen av Stor-Buenos Aires , 28 km (17 mi) norr om Buenos Aires stad.

Tigre ligger på Paraná Delta och är en viktig turist-och helgerna, lätt nås med buss och tåg, inklusive den natursköna Tren de la Costa . Det är huvudorten i Tigre Partido .

Staden ligger på en ö skapad av flera små bäckar och floder och grundades 1820, efter översvämningar hade förstört annan bebyggelse i området, då känt som Partido de las Conchas.

Områdets namn härstammar från "Tigres" eller jaguarer som jagades där, ibland, under de första åren. Området upptäcktes av européer som kom till gården på landet, och hamnen utvecklas för att tjäna Delta och föra frukt och trä från Delta och hamnar uppströms på Paraná floden. Tigre är fortfarande en viktig timmerhantering hamn.

Den "Puerto de Frutos" (frukt port) är nu ett hantverk rättvis ligger i den gamla frukt marknaden vid älven. Marinmuseum ligger också i närheten. Antikaffärer, restauranger floden och pubar, kasinot och Parque de la Costa, ett nöjesfält och dess berömda naturliga skönhet göra Tigre är ett populärt turistmål under hela året.

Tigre är också utgångspunkten för ett besök i Paraná Delta . För ortsbor och turister, vintage mahogny pendlare lanseringar och motorbåtar är favorit sätt att resa genom sitt nät av inter-anslutning floder och bäckar. Engelsk stil rodd klubbar, oräkneliga marinor, ödmjuk bostäder och eleganta herrgårdar från " Belle Epoque ", som Tigre Club , är att se, liksom små pensioner och exklusiva lodger, restauranger, tehus och enkel picknick platser.

Tigre har, under de senaste åren sett en tillströmning av människor flyttar till staden från andra delar av Stor-Buenos Aires. Under senare år har det skett en ökning av exklusiva turismen, lekande ny spa utvecklingen och klientel som popstjärna, Madonna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar