Sidor

torsdag 23 december 2010

Waltham. (USA)

Waltham är en stad i Middlesex County , Massachusetts , USA, kallat det "där den Amerikanska Industriförpackning revolutionen", och var tidigt ett centrum för arbetarrörelsen . Den ursprungliga hem Boston Manufacturing Company , staden var en prototyp för 19th century industriella stadsplanering. Staden är numera ett centrum för forskning och högre utbildning, hem till Brandeis University och Bentley universitet . Befolkningen var 59.226 vid folkräkningen 2000.

Waltham allmänt kallas Watch City på grund av dess samarbete med urindustrin. Waltham Watch Company öppnade sin fabrik i Waltham 1854 och var det första företaget att göra klockor på ett löpande band. Den vann guld i 1876 på Philadelphia Centennial Exposition . Bolaget producerade över 40 miljoner ur och instrument innan det stängs 1957.

Waltham var först bosatte sig i 1634 som en del av Watertown och blev officiellt införts som en separat stad i 1738.

I början 19th century, Francis Cabot Lowell och hans vänner och kollegor som är etablerade i Waltham i Boston Manufacturing Company - den första integrerade textilfabrik i USA.

Staden är hem för ett antal stora fastigheter, däribland Gore Place , en herrgård byggdes 1806 för fd Massachusetts guvernör Christopher Gore , den Robert Treat Paine Estate , ett residens ritat av arkitekten Henry Hobson Richardson och landskapsarkitekten Frederick Law Olmsted för filantrop Robert Behandla Paine, Jr (1810-1905), och Lyman Estate , ett 400-acre (1,6 km 2 ) egendom byggdes år 1793 av Boston köpman Theodore Lyman .

I slutet av 19 och början av 20-talet, Waltham hem till mässing eran bil tillverkare Metz , där den första produktionen motorcykel i USA byggdes.

Waltham är hem för Walter E. Fernald State School , på västra halvklotet äldsta offentligt finansierad institution som personer med utvecklingsstörning. De berättande och kontroversiella historia vid institutionen har länge varit som omfattas av lokala och ibland nationella medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar