Sidor

onsdag 19 januari 2011

Aurora. Colorado. (USA)

Aurora är en stad som ligger i Arapahoe County, Adams County samt en liten del i Douglas County, i Colorado, USA.

Aurora är den tredje mest folkrika staden i delstaten Colorado och den 60:e mest folkrika staden i hela USA. Staden och dess västliga granne Denver är de två största och viktigaste städerna i Denver-Aurora Metropolitan Statistical Area.
United States Census Bureau har kommit fram till att den totala folkmängden i staden var 297 235 år 2005, vilket innebar en ökning med 7,54% sedan 2000. den amerikanska delstaten Colorado med en yta av 369,7 km² och en befolkning, som uppgår till ca 290 000 invånare (2003).
Staden är belägen i den centrala delen av delstaten och ligger cirka 15 km öster om huvudstaden Denver.

Den har sitt ursprung på 1880-talet, då staden Fletcher, tagit sitt namn från Denver affärsman Donald Fletcher som såg den som en fastighets möjlighet. Han och hans partner utstakad fyra kvadrat miles öster om Denver , men staden - och Colorado - kämpade mäktigt efter Silver kraschen 1893. Vid den tidpunkten Fletcher hoppade stan, ut ur gemenskapen med en enorm vattenpark skuld. Invånare beslutat att döpa sina township Aurora 1907, och den sakta började växa i Denver skugga bli den snabbast växande staden i USA under slutet av 1970 och början av 1980-talet.

Även Aurora har länge ansetts vara av många bara som en av Denvers större förorter , växande befolkning under de senaste årtiondena (numera över hälften av storleken på staden Denver) har sitt lett till insatser för samarbete lika erkännande med sin större granne. En tidigare borgmästare en gång uttryckte den något flummiga tanken att så småningom området skulle kallas för "Aurora / Denver huvudstadsregionen." Men insatser såsom något hindras av bristen på ett stort, historiskt viktiga centrala affärsdistrikt i staden. Aurora är till stor del förorter till sin karaktär, vilket framgår av stadens blygsamma samling av höga byggnader .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar