Sidor

måndag 10 januari 2011

Carlsbad. (USA)

Carlsbad är en kustnära resort stad som ligger längs Stilla havet i North County San Diego delen av södra Kalifornien . Carlsbad ligger 87 miles (140 km) söder om Los Angeles och 35 miles (56 km) norr om stadskärnan San Diego . Höga värden, mycket höga medianinkomster familj, och höga utbildning har gjort Carlsbad en av de rikaste samhällena i Kalifornien och i USA . En låg befolkningstäthet , kustnära läge, blomstrande kommersiell sektor och en prisbelönt skoldistriktet bidrar alla till den höga levnadsstandarden i området. Det är en av de högsta inkomsterna platser i USA . Staden är främst känd för shopping, turism, en blomstrande högteknologisk industri, och resort levande.

2009 års befolkning uppskattades av California Department of Finance att vara 104.652. Carlsbad bildades i 1952, till stor del att generera tillräckliga medel i kontakt med vattnet rörledningen löper genom San Diego County, men också att undvika att bli annekterad av Oceanside . Staden har utarbetat förordningar skydda känsliga djurlivet livsmiljö, bli en av de första kommunerna i delstaten Kalifornien att göra det. Staden har också lovat att skydda en viss mängd mark inom stadens gränser från utveckling av något slag och spenderar betydande belopp för att återställa livsmiljöer förstörts av nyare utvecklingsprojekt.

Carlsbad historia börjar med Luiseño människor som ligger en av deras byar, Palamai, nära det som idag Agua Hedionda Lagoon . På 1880-talet en före detta sjöman vid namn John Frazier grävde en brunn i området. Han började erbjuda sina vatten vid tågstationen och snart whistle-stop blev känd som Frazier's Station. Ett test görs på andra sötvatten finns väl vattnet vara kemiskt liknar en av de mest kända kurorterna i Europa , i Carlsbad i Österrike-Ungern (nu i Tjeckien ).

För att dra nytta av att hitta, Carlsbad Mark och mineralvatten Company var bildats av en tyskfödd köpman från mellanvästern som heter Gerhard Schutte tillsammans med Samuel kyrkan Smith, DDWadsworth och Henry Nelson. Namngivning av staden följde snart efter, tillsammans med en stor marknadsföringskampanj för att locka besökare. Området upplevde en period av tillväxt, med bostäder och företag skjuter upp på 1880-talet. Jordbrukets utveckling av citrus frukter, avokado och oliver snart bytas landskapet. Vid utgången av 1887, sjönk priserna mark i hela San Diego County . Men gemenskap överlevde på baksidan av sina bördiga jordbruksmarken.

Webbplatsen för John Frazier ursprungliga väl kan fortfarande hittas på Alt Karlsbad, en replik av en tysk hanseatiska hus, beläget på Carlsbad Boulevard.
Världens första skateboardpark,


Carlsbad Skatepark, byggdes här i mars 1976. Den var belägen på grund av Carlsbad Raceway och ritades och byggdes av uppfinnare Jack Graham och John O'Malley.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar