Sidor

tisdag 4 januari 2011

Criciúma. (Brasilien)

Criciúma är en stad i brasilianska delstaten Santa Catarina . På 28 ° 40'39 "S 49 ° 22'11 "V Koordinater :28 ° 40'39 "S 49 ° 22'11 "V , är belägen 180 km söder om Florianópolis , delstatens huvudstad och cirka 900 km söder om São Paulo . Staden är centrum för Brasiliens golv och material hem industrin, och är den näst största sådana center i världen.

Staden grundades den 6 januari, 1880 av italienska invandrare . Den har en ungefärlig befolkning på 180.000 invånare och en yta på 209,8 km ² . I april 2004 var Criciúma drabbats av en tropisk cyklon, ett fenomen oerhörd under de senaste södra Atlanten historia, vilket orsakade en del skador.
Det är den brasilianska huvudstaden i kol -och keramiska plattor , men också mycket stark i plast, textil (jeans), och kemikalier.
Criciúma är 24 km inåt landet från Atlanten (Rincão strand) och cirka 40 km från bergen i det inre av Santa Catarina stat.
Criciúma är också namnet på stadens fotboll (soccer) team, som spelar i National League. De har vunnit flera mästerskapstitlar, inklusive ett nationellt mästerskap i 1991 ( Copa do Brasil ). Deras färger är vitt, svart och gult, symboler mineraltillgångar staten, främst kol.
Flera små städer ligger runt Criciúma bildar ett storstadsområde med 250 tusen människor. De viktigaste är: Içara (en stor producent av honung ), Urussanga , Nova Veneza , Siderópolis , Orleans och Araranguá .
Staden är säte för den romersk-katolska stift Criciúma . Criciuma katedral är Catedral São José.
Criciúma betjänas av Diomício Freitas flygplats ligger i angränsande kommun Forquilhinha .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar