Sidor

tisdag 4 januari 2011

Baden-baden. (Tyskland)

Baden-Baden är en stad i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Folkmängden uppgår till cirka 54 000 invånare. Staden är känd som kurort, och är belägen cirka 40 km söder om Karlsruhe. Med sitt vackra läge i den västra kanten av Schwarzwald, med utsikt över Rhendalen, är det en populär kur- och turistort med badhotell och kasino. I staden finns bland annat ett termalbad som har fått namnet Caracalla-Therme efter den romerske kejsaren. Fram till 1931 hette staden bara Baden. Man kallade staden ofta för Baden in Baden för att särskilja staden från Baden vid Wien och Baden i Schweiz. Redan under 1800-talet kallade besökare staden inofficiellt Baden-Baden, och så skapades dagens dubbelnamn. Baden-Baden är sedan 1997 en olympisk stad, en titel man förärats av IOK eftersom man 1981 var värd för valet av 1988 års olympiska orter.

Efter andra världskriget blev Baden-Baden hemort för Südwestfunk och dess efterträdare Südwestrundfunk. 1981 var Baden-Baden värd för det andra Landesgartenschau som hölls i Baden-Württemberg. I staden delas sedan 1992 det tyska mediepriset Deutscher Medienpreis ut.

1 kommentar:

  1. Hej.
    Intressant inlägg. Det är skoj att läsa om olika länder och städer mm på din sida. Härlig bild ochså. Gillar även inlägget om vargar. Du vet ju att det är ett djur som jag älskar väldigt mycket trots allt ont om den. Men jag säger som så vargarna var här först och vi människor har gjort den till vad den är i dag. Kram

    SvaraRadera