Sidor

söndag 2 januari 2011

Falukorvsgryta med bulgursallad.

Ingredienser 4 Personer

400 g falukorv
4 st salladslökar
10 st pärltomater, små (150 g)
1 st gul lök, liten
1 msk smör
1 msk senap, söt grovkornig
1 st köttbuljongtärning
1 dl vatten
3 st timjan, kvistar
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör
3 dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong, (tärning + vatten)
5 st tomater, torkade, hackade
2 st salladslökar, skivade

Tillagning
En färgglad och snabblagad korvgryta med små söta tomater och strimlad salladslök. Populär hos både stora och små.

1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.

2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.

3. Tillaga bulgurn i grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner tomater och salladslök. Servera till korven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar