Sidor

onsdag 5 januari 2011

La Courneuve. (Frankrike)

La Courneuve är en kommun i nordöstra förorter Paris , Frankrike . Det ligger 8,3 km (5,2 mi) från centrala Paris .

Historien om La Courneuve börjar som resten av regionen med invasionen av europeiska stammar och eventuella erövrande av området av romarna. Under medeltiden var området som många små byar. Med sin närhet till Paris, blev området en fashionabel land destination, med ett antal ståndspersoner som bor där och två anmärkningsvärda slott, Sainte-FOI och Poitronville. Mot slutet av Napoleons regeringstid upplevde hela området stora befolkningstillväxten. Detta tillsammans med förbättrade metoder för jordbruk så småningom förvandlas området till de större av baljväxter producent för Parisregionen.
År 1863 var den första stora industriföretag infördes och området blev snart en märklig blandning av fabriker och jordbruksmarken. Industriområden har sammanfört mot bönor och planteringar som skulle fortsätta fram till efter andra världskriget.
Under 1960-talet, Paris kunde som inte längre uppfyller kraven på ytterligare en exploderande befolkning (till stor del på invandringen från forna kolonier), La Courneuve, liksom många andra förorter i Paris, utsågs som en av de "zoner à urbaniser en priorité "(till områden att urbaniseras snabbt) och byggdes upp på en mycket snabb takt, med byggandet av stora höghus och andra HLM utveckling. Mellan 1962 och 1968 har befolkningen nästan fördubblats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar