Sidor

fredag 21 januari 2011

Montélimar. (Frankrike)


Montélimar ( latin namn: Acumum och Montelaimar i occitanska ) är en kommun i Drôme departementet i sydöstra Frankrike . Det är den näst största staden i departementet efter Valence .

Den plats där staden Montélimar står idag har varit bebodd sedan den keltiska eran. Det var rekonstruerade under romersk styre , bland annat en basilika , akvedukter , termerna och en forum . Den Adhemar familjen härskade över staden under medeltiden och byggde ett slott ( Château des Adhemar ) som dominerar stadens silhuett även i dag.

Det var födelseplatsen för den franska navigatorn Louis de Freycinet och hemstad Émile Loubet Frankrikes president från 1899 till 1906, som arbetade också som borgmästare i Montélimar.
Montélimar betraktas allmänt som världens huvudstad för nougat . Den lokala nougat är en av de 13 desserter av Provence och mycket uppskattade i hela landet. Montelimar nougat nämns i de första raderna av Beatles " Savoy Truffle från The White Album . Resenärer som används för att köpa nougat de Montélimar på väg till södra Frankrike (eller när de återvänder) som staden ligger bredvid floden Rhône och den primära vägen N7 . Eftersom byggandet av A7 AutoRoute , många nougat fabriker har tvingats stänga eftersom turister inte längre stanna i Montélimar men bypass den istället.

Montélimar är känd i regionen för sina berömda Aire ( bensinstation ) som till skillnad från typiska vila-stopp erbjuder boende, restauranger och sådana fritidsaktiviteter som fäktning och dykning . Ibland besökare passerar aire har varit kända för att sätta upp tält och stanna i flera dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar