Sidor

måndag 10 januari 2011

Ohrdruf. (Tyskland)

Ohrdruf är en liten stad i den tyska delstaten av Thüringen . Den ligger cirka 30 km sydväst om Erfurt .

Ohrdruf grundades 724-726 av Sankt Bonifatius , som platsen för det första klostret i Thüringen, tillägnad Sankt Mikael . Det var den första av flera religiösa stiftelser i staden, varav den senaste är den Carmelite kloster Karmel St Elija (grundat 1991).

År 1695 föräldralösa Johann Sebastian Bach kom att bo och arbeta på Michaeliskirche (St Michael's kyrka) här, under vård av sin äldre bror Johann Christoph Bach (1671-1721) . Han bodde i Ohrdruf i åldrarna 10 till 15.

På 1800-talet blev staden ett centrum för leksak tillverkning. Den Kewpie docka producerades här från 1913. Du kan fortfarande hitta några av de gamla formar som ingår i fasader av Ohrdruf byggnader.

Den Ohrdruf dödsläger ligger här var det första nazistiska koncentrationslägret bli befriade av den amerikanska armén, den 4 april 1945.

Enligt en bok skriven av den tyska historikern Rainer Karlsch och publicerades 2005, var Ohrdruf en av två platser där den nazistiska Diebner 's team har testat sin kärnkraft projekt . Under denna process, enligt Karlsch, krigsfångar dödades under överinseende av SS . Detta påstående är inte allmänt erkänd, men ändå, vissa iakttagelser i närheten av staden stöder det: tecken på stora utgrävningar och blockerade tunnlar i närheten Jonas Valley . Resterna ligger precis bakom en av kullarna bredvid Ohrdurf, vid ungefär samma höjd som staden, som kan föreslå fler tunnlar utgångar på stadens sida också.


Det kan vara samma plats, där nazisterna byggda i slutet av andra världskriget , med hjälp av slavarbete, S III Führern högkvarter , en massiv underjordisk komplex av långa tunnlar. Detta var sägs ha varit ett centrum för en slutlig ställning mot de allierade, efter en reträtt från Berlin . Denna plan kom inte till stånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar