Sidor

måndag 10 januari 2011

Tervuren. (Belgien)

Tervuren är en kommun i provinsen Vlaams-Brabant , i Flandern , en av de tre regionerna i Belgien . Kommunen består byarna Duisburg , Tervuren, Vossem och Moorsel. Den 1 januari 2006 hade Tervuren totalt befolkning av 20.636. Den totala areal är 32,92 km ² , vilket ger en befolkningstäthet på 627 invånare per km ².

Det officiella språket i Tervuren är nederländska . Lokala minoriteter utgörs främst av franska högtalare och medborgare i många länder i Europeiska unionen , den USA och Kanada . Anledningen till detta skiftande blandning av nationaliteter är förekomsten av utlandsstationerade arbetstagare och deras familjer som arbetar i och runt Bryssel , vanligtvis antingen för Europeiska unionen, Nato eller för multinationella företag . Den brittiska School of Brussels har varit placerad i Tervuren sedan 1970.


Tervuren är en av de rikaste kommunerna i Belgien. Det är kopplat till Bryssel med en stor processionsvägen Avenue ( Tervurenlaan / Avenue de Tervueren) byggd av kung Leopold II för världsutställningen av 1897 . Detta väver med en kombinerad arv och pendlare spårvagnslinje . Fram till 1959 Tervuren var också trafikeras av en elektrisk järnväg, vars nedlagda slutstation mittemot Royal Museum för Centralafrika är nu en pub namnet Spoorloos Station (obanad Station).

I århundraden trodde att Tervuren var på samma ställe som "Fura", där Saint Hubert (Hubertus) dog 727 AD. Det finns dock inga historiska bevis för detta.
Ett dokument från år 1213 AD bevisar förekomsten av Henrik I av Brabant , möjligen i en trä berikning. Detta utvecklades i slottet Tervuren, residens för hertigarna av Brabant i den 14: e och 15-talen. Den revs år 1782 under Joseph II .


Spårvagn 44, som reser mellan Bryssel (Montgomery) och Tervuren (och Kungliga Museet för Centralafrika) existerar på grund av Leopold II: s önskan att få besökare från hela världen till sin utställning 1897 i Kongo .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar