Sidor

måndag 31 januari 2011

Roy. Utah. (USA)

Roy är en stad i Weber County , Utah , USA , längs Interstate 15 .

Befolkningen var 32.885 i 2000 års folkräkning . Det är en del av Ogden - Clearfield , Utah Metropolitan Statistical Area .

Roy avgjordes 1873, tjugofem år efter Ogden . De flesta av de omgivande samhällena hade lösts före den tidpunkten. Den 24 maj 1894, postkontor var etablerad. Tidigare känd som Central City, Sandridge, den Basin, och Lakeview - slutligen uppkallad efter en lokal skola lärarens barn, Roy C. Peebles, som hade dött. Roy Staden Roy bildades den 10 mars, 1937. O. Dean Parker, ägare av Parkers marknaden var den första valda borgmästare Roy även Josef Jensen hade varit ordförande för staden styrelse inför Roy att införlivas.

Företag i Roy var begränsade till de tidiga 1940-talet. En bensinstation, ett par mataffärer, ett kafé och en timmer gård består den blygsamma affärsdistrikt. Dock utvecklats Roy snabbt under andra världskriget . Roy inrymt många av arbetstagarna och personal från intilliggande militära anläggningar, inklusive Hill Air Force Base , marinen Supply Depot (nu Freeport Center ) och Defense Supply Depot .

September 1953 markerade en milstolpe i Roy: s historia-Roy fick en stadga att upprätta den första filialen bank i delstaten Utah. Denna gren av Bank of Utah banat väg för andra banker att etablera filialer runt om i staten.

Idag har Roy många typer av företag och tjänster. Roy utsågs till "Weber läns snabbast växande staden," med en befolkning på 24.603 år 1990 och 32.885 i 2000 års folkräkning. En uppskattning 2004 platser befolkningen på 35.308. Det finns avlopp, gas och elektriska system och tre vattensystem: en kanal, en kulinarisk vattensystem, och ett sekundärt vattensystemet. Ett stort museum med Roy minnessaker byggdes 1993.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar