Sidor

torsdag 6 januari 2011

Saint-georges. (Kanada)

St George's , befolkning 7500 (1999), med en anhopning av 33.000 människor är huvudstad i Grenada . Staden är omgiven av en sluttning av en gammal vulkan krater och är på en hästskoformad hamn.

Staden är ett populärt Karibien turistmål som lockar tusentals turister, kryssningsfartyg, och även kändisar. Staden har utvecklats mycket under senare år, samtidigt som man bevarar sin rika historia, kultur och vacker natur. Staden är hem för St George's University School of Medicine . De främsta exportvaror är kakao , muskot och muskotblomma .

St George's byggdes av fransmännen 1650. Detta tydliggjordes av många röda tak hus i staden. Efter den stora branden i 1771, av pensionat på Granby Street var mest flyttade till Gouyave . På 1 november 1775 fanns det en stor brand i staden St George's känd som Great Fire of St George's .

Efter tillbakadragandet av Bridgetown , Barbados , i mitten av 1880-talet, George's gick St på att bli att ersätta kapital i den förstnämnda koloni av brittiska Windwardöarna .
Tikal var den första konst tillgodose butik i Grenada och öppnades i december 1959. År 2004, George's och resten av Grenada var St allvarligt misshandlad av orkanen Ivan .


Orkanen vänster omfattande skador över hela ön och krymplingar mycket av öns infrastruktur. Det uppskattades att ca 90% av öns hem hade lidit skada och muskot träd som är nyckeln till Grenada ekonomi ödelades. Ett år senare med hjälp av internationella givare ( Kanada , den USA och EU ) Grenada hade upplevt en betydande vända i återuppbyggnaden. 2007 hade Grenada deltog som planerat i att stå värd för 2007 VM i cricket .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar