Sidor

onsdag 5 januari 2011

Videbæk. (Danmark)

Videbæk är en stad och en före detta kommun ( danska , kommune ) i Ringkøbing-Skjern kommun i Region Midtjylland nära Ringkøbing Fjord på Jylland halvön i väster Danmark . Den tidigare Videbæk kommunen en yta på 289 km ², och hade en total befolkning på 12.140 (2005). Dess sista borgmästare var Torben Nørregaard, en medlem av Venstre (fp) politiskt parti .

Staden Videbæk med en befolkning på 4.330 (1 januari 2010) är känd för Per Arnoldi : s stora Corten stål skulptur i form av ett V, känd som "The V", som finns vid en rondell på infarten till staden. Skulpturen invigdes den 15 augusti 1996.

Staden har ett lokalt museum ( Videbæk Egnsmuseum ) som öppnades 2002 på en gammal släktgård med stall, ladugård och maskin hus. Insamlingen har gård och hantverk maskiner och verktyg, samt hushåll dagliga poster som är typiska för det dagliga livet i området. Den har också en samling danska tomten ( Nisser ) dockor som donerats av Ellen Bredahl, tidigare Guinness rekordhållare den största samlingen av dessa populära danska elf dockor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar