Sidor

onsdag 5 januari 2011

Woerden. (Nederländerna)

Woerden är en kommun och en stad i centrala Nederländerna . Tack vare sitt centrala läge mellan Amsterdam , Rotterdam , Haag och Utrecht , och det faktum att det har utmärkta järnvägs-och vägförbindelser till dessa städer är det en populär stad för pendlare som arbetar i dessa städer.

Floden Oude Rijn används för att passera genom centrum av Woerden, men 1960 den gamla floden har avletts runt centrum. Staden har en lång och rik historia i ost att göra och handel; för år Gouda ost för inhemska och internationella användning har tagits fram i denna region. Woerden har fortfarande sin giltighet (sedan 1885) ost marknad på torget i centrum.

Woerden ligger vid floden Oude Rijn, nära sammanflödet med fd Linschoten strömmen. Den nedre sträcka av Linschoten ström från Montfoort och Linschoten att Woerden igensättning för länge sedan och dess flöde har avletts genom Lek och Hollandse IJssel floder, men vid ett tillfälle var det en viktig gren av Rhen -deltat , som förbinder Nedre Rhen från Wijk bij Duurstede till Oude Rijn nära Woerden. Nära den tidigare sammanflödet var ett område som var något mer upphöjd än omgivningen, en naturlig levee , som-i ett område som är utsatta för översvämningar, gjorde det till en attraktiv plats för avveckling.
Här, på den högsta punkten, romarna byggde en Castellum ( Castellum Laurum ), som en del av lime i romerska riket och därmed en del av försvaret rader av den norra gränsen av det romerska riket. Den första Castellum byggdes på 40-talet e.Kr. , och förstördes i 69 e.Kr. under bataviska uppror . I 70 e.Kr. Castellum byggdes, och romarna kvar till 402 e.Kr., med ett avbrott som varar från ca 275-300 e Kr.
Den Castellum var belägen vid nuvarande platsen för medeltida Petruschurch och omgivande kyrkogården. Under bygget av en ny underjordisk parkeringsanläggning i centrum av Woerden, resterna av många gamla romerska byggnader och en romersk lastfartyg hittades. Under området forskning, mycket blev känt om den romerska tiden i Woerden: lokalisering av Castellum, det fria försvar vatten med infartsvägen och resterna av en romersk lastfartyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar