Sidor

lördag 12 februari 2011

Altea. (Spanien)

Altea ( Valencia: [aɫtea] , spanska: [Altea] ) är en stad och kommun som ligger i provinsen Alicante , Spanien , norr om Benidorm på den del av medelhavskusten som kallas Costa Blanca .
För närvarande ekonomi Altea är baserad på tourism , som började växa på 1950-talet på grund av dess bra väder, stränder och den labyrintiska gatorna med vitkalkade hus-fronter som präglar staden. Altea är skyddad i norr av bluffar i Sierra de Bernia , skapa en särskilt mild mikroklimat . Dess havet esplanad är planterad med palmer.

Den iberiska kustsamhällena vid mynningen av floden Algar i den stora bukten Altea Senare anslöt en grekisk marknadsplats som heter Althaia .
Under morisk dominans markerna runt Altea tillhörde Taifa av Denia tills den intogs av Christian spanjorerna i 1244 under Jakob I av Aragonien . Staden var snabbt befäst, och väggar restes för att omsluta det som nu kallas "gamla stan" från utomstående.

Detta virrvarr av kullersten smala och krokiga gator med glimtar av bukten är en av de bättre funktioner i staden. Andra sevärdheter inkluderar kyrkan Nuestra Señora del Consuelo eller La Mare de Deu del Consol ("Our Lady of Solace"), lätt identifierbara genom sina pittoreska blå och vita kupoler, helkaklat med glaserad keramik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar