Sidor

lördag 12 februari 2011

Chokladtarte.

Ingredienser Småpajer 10
Vetemjöl 8,5 dl
Smör 250,0 gram
Ägg 2,0 styck
Strösocker 0,2 dl
Salt 0,5 tsk
Vatten (kallt) 0,8 dl
Fyllning:
Mörk choklad 200,0 gram
Mjölk 0,8 dl
Grädde 1,2 dl
Ägg 1,0 styck
Tillagning:

Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Plasta in. Ställ i kyl i minst 30 minuter.

Kavla ut tunt. Klä portionsformar. Ställ i kyl cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°C. Sätt in pajskalen i 8-10 minuter.

Sänk ugnen till 90°C.

Bryt ner choklad i en skål. Koka upp mjölk och grädde. Slå över chokladen och rör slätt med stavmixer. Låt svalna till cirka 35°C. Rör i ägg. Fyll pajskalen.

Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fyllningen stannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar