Sidor

fredag 4 februari 2011

Annan, Dumfries and Galloway. (Skottland)


Den tidigare kunglig burgh av Annan ( gaeliska : Anainn ) är en välbyggd stad, röd sandsten det material huvudsakligen används. Bland dess offentliga byggnader är Annans Akademi som författaren Thomas Carlyle var en elev, en georgisk byggnad som nu kallas "Bridge House". Den Rådhuset , byggt i viktoriansk stil i 1878, använder den lokala sandsten. Annan har också en Historic Resources Centre. I Port Street, på fönstren återstår några täppt att slippa betala skatt fönstret .

Annan står på floden Annan nästan 2 miles från dess mynning, 15 miles från Dumfries , i regionen Dumfries och Galloway på Solway Firth i södra Skottland . Eastriggs är ca 3 miles öster och Gretna är cirka 8 miles till öster.
Annan Bridge, en stenbro med tre valv, byggdes mellan 1824 och 1827, bär vägtrafiken över floden Annan. Det ritades av Robert Stevenson och byggd av John Lowry. Det finns också en järnvägsbro och en närliggande gångbro över floden Annan, och staden betjänas av Annans järnvägsstationen . Tåget skivspelare har utformats och utvecklats i Annan, kan man se i dag i York Railway Museum.

Annan Castle bildade ursprungliga hem "de Brus" familjen, senare känd som "Bruces", herrar Annandale, som mest kända produceras Robert the Bruce . Den Balliols och Douglases var också mer eller mindre nära anknytning till Annan. Under den period Border laglöshet invånarna drabbades upprepade gånger i händerna på moss-trupperna och genom fejder av rivaliserande familjer, utöver de förluster som orsakas av skotska Wars of Independence . Det var vid Annan i December 1332 att Bruce anhängare överväldigad Balliol styrkor för att åstadkomma slutet av den första invasionen av Skottland i andra War of Scottish Independence .

Annan fungerat som en maritim stad vars varvsindustrin meter byggt många Clippers och andra båtar. Ett röse på bryggan hedrar minnet Robert Burns , som arbetade som en ACCISMAN här på 1790-talet. Även om porten är nu huvudsakligen torr, några strandsatta båtar kvar.
Annan Academy har en historia som går tillbaka till 17th century, dess nuvarande byggnader har moderna 1960 byggda byggnader och äldre byggnader på St John's Road.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar